onsdag 3 februari 2010

BDSM mer kärlek än vanilj?!...

Och där trampades någon på tårna igen.....

ylva p. sa...

"Något både Slynan o Mr M lagt märke till är att det förekommer mycket mera kärlek o ömhet i dubbel bemärkelse inom Bdsm än i ett vanligt förhållande."

skitsnack. har ni nå bevis på de eller e de bara nå ni hittar på för? snacka om generalisering asså.


Jag kan hålla med om att Mr:M utryckte sig lite klumpigt i inlägge ÄLSKAR MIN SLYNA som kommentaren gäller.

Med det han skriver menas INTE era läsares förhållanden utan vi utgår från VÅRA tidigare förhållande. Självklart finns det lika mycket kärlek i ett vaniljförhållande som i ett BDSMförhållande om man har ett sunt och bra förhållande med någon som man älskar och man blir älskad av.

MEN.... Våran erfarenhet är icke sådan. Vi har båda gått igenom en rad förhållanden där vi försökt att leva ett vaniljliv, där man efter ett tag har börjat tagit varandra för givet och man helt enkelt glömt bort att visa varandra uppskattningen.

Inom BDSM är vikten att visa uppskattning A och O. Ja det är det i ett vanligt förhållande oxå självklart. Men eftersom man tänjer gränser, visar sig sårbar och ofta lägger fullt förtroende i händerna på någon annan när man själv befinner sig i en väldigt utsatt position så är det ÄN MER viktigt att visa varandra kärlek och ömhet, uppskattning och bekräftelse.

Det funkar inte att smiska upp någon hårt, knulla den, ägna timmar åt en smärtsession, trycka in en gag i munnen och sen vända sig om och somna. Det funkar inte så för oss kanske jag borde tillägga för att inte få till ytterligare missförstånd. Att säga att vi tvingas att vara mer kärleksfulla och öppna mot varandra är nog fel ord. Men det är ett måste om vi ska kunna utöva det vi gör och vi måste kanske göra det lite mer extremt för att det ska nå fram efter att man varit så utsatt i någon annans händer.

Det här är väldigt svårt för mig att förklara på ett bra sätt så att det når fram vad jag menar. Vi menar INTE att det inte finns mycket kärlek i ett vaniljförhållande för det gör det. Vi har många vänner som lever i ett "vanligt" förhållande och som har en mycket stor kärlek till varandra och oxå visar det för varandra. Vi ser oxå destruktiva BDSM-förhållanden där det bara tas och tas och trycks ner och förnedras utan någon som hellst eftertänksamhet. Där den dominante ägnas mycket energi för att få den undergivne att knäckas på ett mycket negativt sätt.

Nej det texten handlade om va som sagt våran erfarenhet och våra upplevelser av skillnaden att leva som antingen det ena eller det andra. Sen att det utrycktes lite klumpigt ja det va ju synd då. Dessutom står det ingenstanns i inlägget att det gäller andra förhållanden eller era förhållanden! Det där kan man faktiskt tolka det lite som man vill och vill man ta illa upp så gör man det. Bara för att vi har upplevt det så, så betyder det inte att vi drar alla förhållanden över en kant.

Vi svarar för vårat liv tillsammans, vi tänker inte svara för erat.

// Slynan.

Inga kommentarer: